Sälj din begagnade dator via oss!

Arsa Data AB erbjuder nu en ny tjänst där alla våra kunder som vill sälja sina begagnade datorer med Arsa Data ABs garanti (upp till 6 månader med påklistrat plombering) har möjlighet att göra detta på vår hemsida!

Arsa Data gör en grundundersökning av varje dator som ska säljas vidare och tar en administrationsavgift på 490kr oavsett datormärke.

Visas något fel på datorn så har Arsa Data rätten att debitera kunden efter att har fått godkännande från kunden om reparationen. Eventuella reparationskostnaderna kan dras av försäljningspriset.

Arsa Data tar ut 20% av försäljningspriset inkl. moms och betalar resterande 80% till kunden 15 dagar efter såld vara.

Annonsen är gratis på vår hemsida och ligger ute i max 60 dagar. Datorer som inte har blivit sålda efter annonseringens tid måste kunden hämta ut den inom max 30 dagar.

Om kunden inte hör av sig om sin osålda dator via Arsa Data så har Arsa Data rätt att skrota datorn och kassera in den.

 

Policy

Arsa Data AB garantin gäller då användaren inte har kunnat påverka felet samt inte bero på exempelvis vanvård eller någon form av yttre påverkan exempelvis tapp- eller vätskeskador.

Arsa Data AB tar inte ansvar för problem som orsakas av installerade programvaror eller andra fel som uppstår p.g.a. mjukvara fel.

Alla stationära samt bärbara datorer är plomberade med en garantiförsegling. Denna försegling får inte tas bort under garantitiden (6månader) annars gäller inte garantin längre. Man får inte öppna luckan för att rengöra, byta eller reparera komponenterna under garantitiden. Arsa Data AB erbjuder kostnadsfri rengöring på insidan av kundernas begagnade datorer som säljes via oss under garantitiden.

 

Leverans från Arsa Data

Alla datorer som ska säljas via Arsa Data måste lämnas in till vår butik och Arsa Data tar inte ansvar för ev. skador som kan tillkomma under frakten till oss.

Arsa-Datas skyldigheter upphör när varorna är deklarerade för transport och har överlämnats till den transportör som är kontrakterad. Därefter övergår ansvarsrisken för skador och förlust av varorna på köparen och budfirman.

 

Ångerrätten säljaren

Kunden har ångerrätten gent emot Arsa Data och kan få tillbaka sin dator om datorn inte är såld till någon köpare. Om datorn inte är såld kan kunden få tillbaka sin dator efter utbetalda avgifter och ev. reparationskostnader.

 

Ångerrätten köparen

Konsument har rätt till lagen om konsumentskydd vid distansavtal mm närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att till Arsa-Data AB lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av denna. Ångerrätten gäller dock inte då garantiförseglingen/plomberingen av produkten brutits.

 

För att förbättra användarupplevelsen på ArsaData använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan accepterar du användandet av cookies.

Acceptera